Ons koor is in 1919 opgericht. Midden jaren 60 was de belangstelling verdwenen en zijn we gestopt. In 1976 is het koor opnieuw begonnen. In 2016 vierden wij daarom ons 40 jarig bestaan met een concert met solist Marco Bakker.

Wij zijn met ongeveer 35 mannen in vier stemgroepen, eerste en tweede tenoren, baritons en bassen. Onder leiding van dirigent Arno Vree repeteren wij iedere dinsdag avond in het Stedium aan de Muntstraat 10 in Huissen. Na afloop is er derde helft: een glaasje, kaartje en gezelligheid. Kom meezingen!

Onze leden komen uit alle geledingen van de maatschappij uit Lingewaard en omgeving, Het repertoire is veelzijdig. Momenteel zingen wij onder andere Russische liederen, zoals Bolen mi Lezi, Duitstalige liederen zoals Das Morgenrot en Im Abendrot, en musical zoals Bring him home uit Les Miserables, Out of my dreams en Engelse traditionele liederen als Down by the sally gardens en Scarborough Fair.

Regelmatig geven wij concerten en nemen we deel aan ander zanginitiatieven. Ons laatste concert was op 22 juni in de Antonius kapel in Huissen: allereerst een concert speciaal voor onze donateurs en daarna een concert voor andere belangstellenden. Diverse liederen werden begeleid door Ans van Scherrenburg op de piano, en Femke van der Winkel op altviool, zij verzorgen ook een instrumentaal intermezzo.

Komend jaar staat nog op het programma om mee te doen met Huissen bij Kaarslicht op 8 december en een kerstconcert samen met de Stedelijke Muziekvereniging Huissen op 23 december.