In de zomervakantie zijn er geen repetities. De laatste repetitie voor de vakantie is op dinsdag 9 juli.

De eerste repetitie na de vakantie is op dinsdag 20 augustus.

Om 20:00 uur in het Stedium aan de Muntstraat in Huissen.

Dit jaar viert het Lingewaards Mannenkoor het 100 jarig bestaan van Mannenzang in Huissen. Dit wordt op grootse wijze gevierd op 29 september aanstaande in de Zandse Kerk. Er zijn verschillende koren uitgenodigd en uiteraard zal het Lingewaards Mannenkoor ook delen van haar rijke repertoire laten horen.

Onderstaand bericht is aan oud-leden gestuurd, Omdat er mogelijk nog oud-leden zijn van wie het adres niet (meer) bekend is, proberen we met onderstaand bericht hen alsnog te bereiken.

In het kader van ‘100 jaar mannenzang in Huissen’ organiseert het koor op zondag  29 september 2019 een korenmiddag in de Zandse Kerk in Huissen. Inmiddels is de deelname van drie deelnemende koren bevestigd. Het thema is 100 jaar mannenzang in Huissen. Het repertoire van de deelnemende koren is naar eigen keuze.

Onder luid applaus ontvingen op 20 november maar liefst vier nieuwe leden hun koormap uit handen van onze voorzitter Hans van Haeften.

In ons jubileumjaar besteden we ook aandacht aan de periode van de oprichting van ons koor. Ook hebben we wat oude foto's gekregen. Zoals deze uit omstreeks 1919, kort na de oprichting van ons koor.

In november heeft het koor twee avonden met sopraan Irma ten Brinke. Op deze avonden krijgen we les om de zangstem verder ontwikkelen en de kwaliteit van het koor te versterken.

De wereld van het geluid is een rijk geschakeerde wereld. We kennen nauwelijks te definiëren geluiden als gekraak, gesis, geruis etc.

Op de website van Petra Andriessen staat een aardig artikel over het uit het hoofd leren van songteksten. Citaat: "Vind jij songteksten uit je hoofd leren lastig en zoek je manieren om dat sneller voor elkaar te krijgen? Als regisseur werk ik regelmatig met professionele operazangers die enorme lappen (song)tekst uit hun hoofd moeten leren. Speciaal voor jou vroeg ik sopraan Rosalinde Nierop naar haar beste tips!"

Het volledige artikel vindt je hier.

In de kerst- en nieuwjaarsperiode is er geen repetitie. Op zondag 6 januari 2019 vindt de nieuwjaarsbijeenkomst (voor leden) plaats in Mea Vota, Boskoops Glorie 33, Huissen;, aanvang: 15.00 uur.

We beginnen weer met onze repetities op dinsdag 8 januari 2019. Een mooi moment om een keer kennis te maken aan het begin van een repetitieperiode.

De duidelijke titel van dit meditatieve lied dekt volledig de lading van het schaarse geluid van het platteland op zekere schemeravond in de XIXe eeuw: kerkklokgebeier, kudden gaan uit de bergen naar het dorpje en deemoedig buigen de bloemen bij het vallen der nacht, met als enige getuige de verwonderd om zich heen ziende, zwijgende toeschouwer.