Een aantal jaren geleden organiseerde Het Lingewaards Mannenkoor een zeer lucratieve SPULLETJESMARKT vanwege het wegvallen van de subsidie. Sindsdien houdt het koor met succes zelf de broek op, maar moeten de zangers regelmatig de bretels bijstellen, vooral als er iets bijzonders te gebeuren staat zoals nu: de viering van 100 jaar Mannenkoorzang in Huissen.

In ons jubileumjaar besteden we ook aandacht aan de periode van de oprichting van ons koor. Ook hebben we wat oude foto's gekregen. Zoals deze uit omstreeks 1919, kort na de oprichting van ons koor.

De wereld van het geluid is een rijk geschakeerde wereld. We kennen nauwelijks te definiëren geluiden als gekraak, gesis, geruis etc.

Op de website van Petra Andriessen staat een aardig artikel over het uit het hoofd leren van songteksten. Citaat: "Vind jij songteksten uit je hoofd leren lastig en zoek je manieren om dat sneller voor elkaar te krijgen? Als regisseur werk ik regelmatig met professionele operazangers die enorme lappen (song)tekst uit hun hoofd moeten leren. Speciaal voor jou vroeg ik sopraan Rosalinde Nierop naar haar beste tips!"

Het volledige artikel vindt je hier.

In de kerst- en nieuwjaarsperiode is er geen repetitie. Op zondag 6 januari 2019 vindt de nieuwjaarsbijeenkomst (voor leden) plaats in Mea Vota, Boskoops Glorie 33, Huissen;, aanvang: 15.00 uur.

We beginnen weer met onze repetities op dinsdag 8 januari 2019. Een mooi moment om een keer kennis te maken aan het begin van een repetitieperiode.

De duidelijke titel van dit meditatieve lied dekt volledig de lading van het schaarse geluid van het platteland op zekere schemeravond in de XIXe eeuw: kerkklokgebeier, kudden gaan uit de bergen naar het dorpje en deemoedig buigen de bloemen bij het vallen der nacht, met als enige getuige de verwonderd om zich heen ziende, zwijgende toeschouwer.

Onder luid applaus ontvingen op 20 november maar liefst vier nieuwe leden hun koormap uit handen van onze voorzitter Hans van Haeften.

Wat doe je in de zomer als het zo warm is? Natuulijk zingen over de zomer. Radio 4 heeft een aantal lesvideo's online:

In november heeft het koor twee avonden met sopraan Irma ten Brinke. Op deze avonden krijgen we les om de zangstem verder ontwikkelen en de kwaliteit van het koor te versterken.