nieuwjaarsreceptie.png

De corona maatregelen maakt dat we voorlopig nog niet in ons Stedium kunnen repeteren. Vooralsnog komen we op de dinsdag avonden om 20:00 uur digitaal bij elkaar in een korte Zoom sessie. Op die manier kunnen we aandacht besteden aan andere aspecten van het zingen die in een normale repetitie niet aan de orde kunnen komen. Voor komende dinsdag staan de canons "Negen echo's in een koor"  en "Mut Canon" op de thuis lessenaar. Wie een keer mee wil doen, kan contact opnemen met onze secretaris.

We mogen niet meer zingen en op welke conclusies is dit gebeurt? Alberto ter Doest van het Universal Voice Institute laat zien hoe korte aerosolen zich verspreiden bij zingen en spreken, maar ook bij belten en schreeuwen en fluisteren, klassiek zingen, speech en whisper. De conclusies zijn opvallend. Oordeel zelf!

tegel cultuurprijs 2019Henk Eerden namens de Bevelander Muzikanten en het bestuur van de Bevelander Fanclub. Op 1 december 2020 is in samenwerking met de Dienst gemeentewerken de tegel van de cultuurprijs 2019  van het Lingewaards Mannenkoor naast het Odeon op de Markt in Huissen gelegd. Hij ligt vlak voor de Hema/ In verband met het coronavirus was het dit jaar niet mogelijk om hier een feestelijk tintje aan te geven, In 2020 hopen we dit alsnog te kunnen doen.

Komende periode hebben we in het middenblok van onze repetitie avond dinsdag vanaf 20:15 de Duitse versie van Drei Kroatische Volkslieder op de standaard staan in een arrangement van Arnold Kempkens (tekst en muziek). Ons lid Henk Scholten heeft op soundcloud een mooie uitvoering gevonden. De bladmuziek staat in onze digitale muziekbibliotheek (voor leden). Leuk om te horen maar niet struikelen over de tekst.

Zoals in de personferentie is aangegeven heeft de overheid een aantal maatregelen versoepeld. Helaas is dat voor koren niet het geval. Op de site van de RIVM staat het volgende vermeld: "Het is verboden om buiten de eigen woning in een groep van 2 personen of meer (zoals in koren) te zingen. Dit verbod geldt niet voor professionele zangers en kinderen tot en met 12 jaar. U mag zingen in de kerk."

Komende periode staat Goin' home op het programma voor de samenzang en daarnaast een blok vooraf over intoneren en Gouw Ouwe als afsluiting van de avond.

Het materiaal daarvoor is op onze site te vinden in de muziekbibliotheek. in de betreffende mappen.

Met de Rabobank Club Support heeft het Lingewaards Mannenkoor een bijdrage van € 257,47 behaald. Hartelijk dank.

Het coronavirus heeft heel wat teweeg gebracht voor het LWMK. Voor de vakantieperiode hebben we nog een tweetal keren kunnen repeteren, maar verder waren er sinds maart geen activiteiten mogelijk. Gelukkig kunnen op dinsdag 1 september 2020 de draad weer oppakken en starten met de repetities in het Stedium (Muntstraat 10,Huissen). Er is een protocol opgesteld en de voorzieningen in het Stedium zijn gecontroleerd en in orde bevonden.

Voor het derde blok op de dinsdag avond tot het einde van het jaar zingen we in klein ensemble het lied "There was a jolly Miller", een traditioneel Engels lied in een arrangement van E. Fleischmann-Hummelman voor TBB.

Bij onze bijeenkomsten en evenementen houden wij een gezondheidscheck. Indien u van plan bent te komen, kijk dan even op deze afbeelding of dat inderdaad mogelijk is in verband met het Covid19 virus.