Met de persconferentie van Rutte is een aantal mogelijkheden uitgebreid. Het dagelijks leven komt weer een beetje op gang. Voor koren geldt echter het volgende, gebaseerd op de publicatie van de rijksoverheid.

Hier het citaat uit deze publicatie, waaruit blijkt dat  aan zangkoren wordt geadviseerd niet samen te komen, maar aanvullend advies van medisch experts af te wachten. Het is nog steeds onduidelijk, en onderzoeken hierna zijn nog niet  klaar, of het virus door zingen ruimer wordt verspreid en het infectie gevaar groter is.

Het Lingewaards Mannenkoor wacht de uitkomst hiervan af, voordat het bestuur een besluit neemt de repetities te hervatten.

Gevolgen voor culturele instellingen

Zijn culturele locaties zoals theaters, concertzalen en musea open?

Culturele instellingen mogen vanaf 1 juni 12:00 uur weer open. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

• Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Locatie neemt hygi├źnemaatregelen en werkt op basis van reservering en een checkgesprek.
  • Musea, presentatie-instellingen en monumenten met publieksfunctie:
    • maximum aantal bezoekers afhankelijk van beschikbare oppervlakte per gebouw.
    • Bezoekers moeten vooraf reserveren.
  • Muziekscholen en centra voor de kunsten:
    • maximaal 30 personen per gebouw.
  • Overige culturele instellingen, waaronder theaters, bioscopen, filmtheaters, concertzalen, podia en schouwburgen:
    • maximaal 30 bezoekers (zitplaatsen) per ruimte.
    • Bezoekers moeten vooraf reserveren.
  • Professionele dansers, acteurs, musici (uitzondering: zangers en blazers die met anderen optreden) en artiesten:
    • repeteren toegestaan met maximaal 30 personen.
  • Voor zangkoren en blaasensembles wordt geadviseerd aanvullend advies van medisch experts af te wachten, voordat zij hun activiteiten weer oppakken.