Na het ontvangen van de ziekenzalving is op zaterdagavond 23 mei ons koorlid Martin Scheers rustig overleden. Hij was al een tijd ziek, maar we werden er toch door overvallen.

In zijn werkzame leven was Martin Scheers gedurende lange tijd werkzaam als artsen- en apotheekbezoeker, een functie waarin hij levendig herinnerd wordt, langskomend in, onder veel meer, apotheek Mijnhardt te Nijverdal en Apotheek Ugchelen bij Apeldoorn. Het was een genoegen samen met hem geneesmiddelnoviteiten en apotheeknieuwtjes uit te wisselen, ook al in het begin der Eighties.

In 1982 werd hij lid en was dus ruim 38 jaar lid van het koor. Met zijn baritonstem droeg hij bij aan het geluid van eerst het Huissens, en later het Lingewaards mannenkoor. Ook vervulde hij de functie van secretaris en was hij redactielid van de Lingewaardse Stem.

Martin was een markant lid van ons koor. Hij was liefhebber van de muziek van de Oost-Europese kerk en met name liederen als Dobra Noc en Tebe Pojem spraken hem aan. Hij had een brede interesse, bezocht vele landen en had een uitgesproken mening die hij, met name in de 3e helft van de repetitieavond, niet onder stoelen of banken stak.

Naast het koor was hij actief als sportmasseur, waarbij hij de benen van vele voetballers van voetbalvereniging RKHVV klaarstoomde voor de wedstrijd. Zo deed hij ook de medische (voeten)zorg tijdens de voettocht van zijn familie naar Santiago de Compostela in 2012.

Graag hadden we gezongen bij zijn uitvaart, maar door de maatregelen in verband met het coronavirus was dit niet mogelijk.

We blijven ons Martin als een bijzonder mens herinneren en zullen hem bar missen.

Bestuur en leden van het Lingewaards Mannenkoor