JS banner repetitie 2018

1993 - 2018 25 jaar zingen bij leven en dood

In de regio
Datum: zondag 29 april 2018 14:30

In de zomer van 1993, toen de toenmalige koorleden van Panta Rhei Vocaal bij het kampvuur zaten lanceerde dirigent Frank Litjens vol begeestering zijn plan om zich met elkaar te gaan richten op het zingen bij uitvaarten.

Er was wat terughoudendheid onder de koorleden, maar al snel kwamen er allerlei verhalen en herinneringen boven, persoonlijk en meestal heel mooi en liefdevol. En we werden aangestoken door de energie van Frank.

Intussen is het 2018, zijn we 25 jaar verder en hebben we bij bijna 400 uitvaarten gezongen. We organiseren dit jaar voor de twintigste keer onze Allerzielenviering en we horen regelmatig terug van families hoeveel troost en hoop ons zingen heeft gebracht tijdens de uitvaart van hun geliefde. En vooral voelen we nog steeds dat het een voorrecht is om dit werk te doen.

We willen ons jubileum vieren met een werk dat voor de levenden, de nabestaanden is geschreven. We voeren het 'Requiem for the Living' (2013) uit van de Amerikaanse componist Dan Forrest, een Nederlandse première! Voor deze uitvoering is de groep uitgebreid met projectzangers, solisten en orkest. Het programma vóór de pauze zal bestaan uit stukken uit ons eigen repertoire waar we bijzondere herinneringen aan hebben.

Na het concert is er gelegenheid om te proosten met een glaasje en herinneringen te delen. We hopen dat je er bij bent!

Kijk ook maar eens op onze website om oude foto's te bekijken.

Zondag 29 april '18 om 14.30 uur (kerk open om 14 uur)

Walburgis Arnhem, St.Walburgisplein 1

 

Adres
St. Walburgisplein 1, Arnhem

 

Alle datums


  • zondag 29 april 2018 14:30

Powered by iCagenda