coronacheck social og image nlMet de laatste persconferentie op 2 november zijn de regels voor verschillende activiteiten opnieuw verscherpt. Dat leidt er toe dat ook de regels voor koren zijn aangepast.

Op de site van het Koornetwerk Nederland is nieuw en aangevuld protocol opgesteld.  Voor het Lingewaards Mannenkoor betekent dat de volgende aanpassingen.

De algemene basisregels blijven van kracht:

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn • 1,5 meter is een veilige afstand
  • Schud geen handen
  • Was vaak en goed je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes

Extra maatregelen die wij treffen, conform de regels van de overheid.

• Een coronatoegangsbewijs (ctb) is verplicht voor kunst-en cultuurbeoefening (repetities, concerten en andere culturele activiteiten), voor alle aanwezigen van 18 jaar en ouder.
  • Het dragen van mondkapjes is verplicht in alle publieke binnenruimtes, waar geen coronatoegangsbewijs (ctb)* nodig is. Omdat wij een toegangsbewijs vragen, is het voor ons niet verplicht. Het dragen van een mondkapje mag nauurlijk wel als je je daar prettig bij voelt.
  • Het coronatoegangsbewijs (ctb) voor concertbezoekers geldt voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder.
  • de zangers dienen tijdens de pauzes een zitplaats in te nemen.
  • in overleg met het Stedium is er vanwege de coronarregels geen pauze en repeteren wij van 20:00 tot 21:30
Aan de deur zal iedere repetitie door het bestuur de cornapas en identiteit worden gecontroleerd.  Zonder coronotoegangsbewijs kan iemand niet aan de repetitie meedoen.

Een coronatoeganghsbewijs is geldig als iemand is gevaccineerd, minder dan 6 maanden geleden is hersteld van corona, of minder dan 24 uur geleden negatief is getest. Om die reden testen we welke repetitie.