banner repetitie

Sinds februari 2010 staat het Lingewaards Mannenkoor onder leiding van Arno Vree.

Arno Vree studeerde schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en the University of Reading (GB). Koordirectie UM studeerde hij bij Joop Schets aan de Hogeschool Gorinchem. Onder zijn leiding werden veel concerten gegeven met veelal minder bekende werken uit het repertoire. Zo leidde hij concertante en scenische voorstellingen uit alle periodes van de muziekgeschiedenis.

Het veelzijdige werk van Arno Vree kenmerkt zich door een getrouwe uitvoering van de partituur en de inhoud van de tekst van de compositie staat centraal. Bij zijn interpretatie laat hij zich leiden door stijlkenmerken en muzikale traditie. Een groot aantal van zijn uitvoeringen was een Nederlandse première.

Arno is artistiek leider van Stichting De Muzenval en van het Internationaal Koorweekend. Hij wordt regelmatig gevraagd koren te jureren bij officiële concoursen en festivals en hij adviseert op verzoek koren inzake kwaliteitsbewaking, repertoirekeuze en toekomstvisie.

Ook is hij lid van de Muziekcommissie van de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB) te Voorschoten om te adviseren in aanschaf en gebruik van artistiek verantwoord repertoire. Voor het KNZV-Overijssel is hij muziekadviseur en lid van de landelijke Muziek Advies Commissie (MAC)