koorbanner2023.jpg

Het Lingewaards Mannenkoor heeft op verschillende manier ondersteuning in de zangkwaliteit en de uitvoeringen te versterken.

Juliette Renaud

Juliette Renaud, pianistJuliette Renaud geeft incidenteel stemvorming en stemgroep repetitie. Zij volgde aan het Rotterdams conservatorium de opleiding "Klank en beweging". Tevens studeerde zij aan datzelfde conservatorium piano, blokfluit en zang. Juliette was in de periode 1988 - 2002 onze vaste pianiste.

Zij heeft bij concerten een aantel malen ook solo's gezongen. En verscheidene keren heeft zij een concert 'aan elkaar'  gepraat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bij ontstentenis van onze vaste dirigent, valt Juliette nu en dan in als reserve, zodat een repetitie toch door kan gaan.

 

 

 

 

Pianist Ans van Scherrenburgans van scherrenburg

Ans van Scherrenburg heeft ons bij diverse uitvoeringen op de piano begeleid. Inmiddels is zij een vaste gast bij onze uitvoeringen met haar mooie pianospel.

 

 

 

 

 

Sopraan Irma ten BrinkeSH irmatenbrinke

Na haar doctoraalexamen Muziekwetenschap studeerde Irma ten Brinke, sopraan, zang in Utrecht en Rotterdam. Ze volgde lessen bij o.a. Maria Acda, Meinard Kraak, Peggy Bouveret (Conservatoire National Supérieur, Parijs) en Alberto ter Doest, die haar opleidde in Estill Voice Training. Ze behaalde hierin, als één van de weinigen in Europa, haar master- en masterteacher-degree. Tegenwoordig wordt ze gecoacht door de Roemeense tenor Constantin Nica. Irma ten Brinke is thuis in de verschillende klassieke muziekstijlen: Met haar flexibele stem bestrijkt zij een zeer uiteenlopend gebied van lyrisch tot licht-dramatisch en beschikt ze over een soepele coloratuur.

Irma ten Brinke ondersteunt ons koor met incidentele avonden stem- en koortraining.

Website Irma ten Brinke

 

Bariton Hans Scholing

Hans Scholing, bariton

Hans Scholing heeft voor ons jubileum concert diverse nummers ingezongen. Voor iedere stemgroep heeft hij opnames gemaakt, om thuis te kunnen oefenen. 

Hans Scholing is als docent klassieke techniek verbonden aan het Arnhems Conservatorium (ArtEZ) bij de afdeling muziektheater. Hij geeft privé-zanglessen en verzorgt cursussen en workshops op het gebied van stemgebruik bij onder andere de Volksuniversiteit Arnhem en bij diverse koren in het land.
Als logopedist en zangdocent is Hans verbonden aan de Pabo in Arnhem, onderdeel van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Website Hans Scholing