Het Lingewaards Mannenkoor heeft op verschillende manier ondersteuning in de zangkwaliteit en de uitvoeringen te versterken.

Juliette Renaud

Juliette Renaud, pianistJuliette Renaud geeft incidenteel stemvorming en stemgroep repetitie. Zij volgde aan het Rotterdams conservatorium de opleiding "Klank en beweging". Tevens studeerde zij aan datzelfde conservatorium piano, blokfluit en zang. Juliette was in de periode 1988 - 2002 onze vaste pianiste.

Zij heeft bij concerten een aantel malen ook solos gezongen. En verscheinde keren heeft zj een concert 'aan elkaar'  gepraat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pianist Ans van Scherrenburgans van scherrenburg

Ans van Scherrenburg heeft bij diverse uitvoeringen in 2017 ons op de piano begeleid.

Sopraan Irma ten BrinkeSH irmatenbrinke

Na haar doctoraalexamen Muziekwetenschap studeerde Irma ten Brinke, sopraan, zang in Utrecht en Rotterdam. Ze volgde lessen bij o.a. Maria Acda, Meinard Kraak, Peggy Bouveret (Conservatoire National Supérieur, Parijs) en Alberto ter Doest, die haar opleidde in Estill Voice Training. Ze behaalde hierin, als één van de weinigen in Europa, haar master- en masterteacher-degree. Tegenwoordig wordt ze gecoacht door de Roemeense tenor Constantin Nica.

Irma ten Brinke is thuis in de verschillende klassieke muziekstijlen: Met haar flexibele stem bestrijkt zij een zeer uiteenlopend gebied van lyrisch tot licht-dramatisch en beschikt ze over een soepele coloratuur.

Irma ten Brinke ondersteunt ons koor met incidentele avonden stem- en koortraining.

Website Irma ten Brinke

Bariton Hans Scholing

Hans Scholing, bariton

Hans Scholing heeft voor ons jubileum concert diverse nummers ingezonden. Voor iedere stemgroep heeft hij opnames gemaakt, om thuis te kunnen oefenen.

Hans Scholing is als docent klassieke techniek verbonden aan het Arnhems Conservatorium (ArtEZ) bij de afdeling muziektheater. Hij geeft privé-zanglessen en verzorgt cursussen en workshops op het gebied van stemgebruik bij onder andere de Volksuniversiteit Arnhem en bij diverse koren in het land.
Als logopedist en zangdocent is Hans verbonden aan de Pabo in Arnhem, onderdeel van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Als veel gevraagd oratoriumzangeris Hans Scholing vertrouwd met alle bekende werken zoals de Johannes-en Matthaüspassion, het Weihnachtsoratorium en de minder bekende Lukas- en Markuspassion van Bach; Die SchöpfungDie Jahreszeiten, het Stabat Mater en veel missen van Haydn; The Messiah van Händel, de Petite Messe Solennelle van Rossini, vele missen van Mozart en kantates van Bach en requiems van onder anderen Mozart, Fauré en Duruflé. Daarnaast zingt hij met regelmaat werken van Engelse componisten, waaronder The crucifixion van Stainer, Olivet to Calvary van Maunder, Five mystical songs van Vaughan-Williams en The armed man van Jenkins.

Website Hans Scholing