MBu koorbannner

Dinsdag 9 februari j.l. werden we opgeschrikt door de mededeling van zijn vrouw Diny, dat ons koorlid Henk Demont, was overleden. Alhoewel we wisten dat hij ernstig ziek was, werden we hier toch door overvallen.


Henk heeft zich altijd met hart en ziel voor het koor ingezet. Hij was sinds 2007 lid van ons koor waar hij bij de Bassen zijn stem deed klinken. In 2010 werd hij gestrikt als bestuurslid, waar hij met name als bibliothecaris actief was. Het beheer van de vele ordners met bladmuziek die het koor rijk is, was bij hem in goede handen. Hij zorgde ervoor dat de koorleden het repertoire tijdig en volledig in hun bezit hadden. Hij was de initiatiefnemer van de digitalisering van de muziek, waardoor de gehele muziekcollectie van het koor nu digitaal beschikbaar is op onze website.

Ook was hij actief bij het organiseren van andere activiteiten, zoals de succesvolle spulletjesmarkten en de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst bij het Tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen. Een voor hem vanzelfsprekend adres, omdat hij ook daar een bestuursfunctie had. In 2019 was hij nog betrokken bij het jubileumconcert, waar hij met name de organisatie van deelname van oud-koorleden aan het concert voor zijn rekening nam.

In verband met zijn grote inzet voor het koor is Henk in 2019 benoemd tot ‘Lid van verdienste’.

We zullen hem missen